| Anonymous |
Mais vārvārvārvārtewe bīga prūsas. |
| Glabbis |
Be iskwendau Tū assei?
Be iskwendau bēi Twāise tāws? |
| Trinolds |
te sākas problēma jo es nesaprotu, ko nozīmē - iskwendau.
Mans vevvecvecvec kautkādā pakāpē tēvs bija pārvācojies prūsis, manuprāt di'žlabietis vai vismaz labietis noteikti, jo viņš bija brīvs un viņam bija īpašumi ap tilzīti....
Viņu sauca Trinolds Fricis Kukurs. nu kautkad viņi no prūsas pārvācās uz lietuvu, kur nopirka lielus īpašumus, bet otrs dēls kautkādā veidā dabuja sniķeres muižu dobles pagastā. nu kautkad vēlāk mans radagabals to muižu nodzēra un tad viņi paputēja iztirgoja mantību un savukārt vēl ilgi bagātīgi dzīvoja.... bišķi vēlāk viens radinieks pat izdevniecību atvēra.... viņu sauca Jānis Kukurs..... nu kautkā tā.... bet principā manas saknes nāk no tilžas |
| Mānts |
Trinoldste sākas problēma jo es nesaprotu, ko nozīmē - iskwendau.
Mans vevvecvecvec kautkādā pakāpē tēvs bija pārvācojies prūsis, manuprāt di'žlabietis vai vismaz labietis noteikti, jo viņš bija brīvs un viņam bija īpašumi ap tilzīti....
Viņu sauca Trinolds Fricis Kukurs. nu kautkad viņi no prūsas pārvācās uz lietuvu, kur nopirka lielus īpašumus, bet otrs dēls kautkādā veidā dabuja sniķeres muižu dobles pagastā. nu kautkad vēlāk mans radagabals to muižu nodzēra un tad viņi paputēja iztirgoja mantību un savukārt vēl ilgi bagātīgi dzīvoja.... bišķi vēlāk viens radinieks pat izdevniecību atvēra.... viņu sauca Jānis Kukurs..... nu kautkā tā.... bet principā manas saknes nāk no tilžas
Izkwendau ir "no kur". Kā es saprotu, tavs tēvs bija no Labiau? |
| Bonkajs |
Kaīls Mārtiņ (Trinolds)! Prieks arī Tevi šeit redzēt :) |
| Trinolds |
mēs Latvijā džīvojam jau sen. Principā pārvākšanās uz Latviju varētu sakrist arlaiku, kad Kurzemes hercogs ieķīlāja Grobiņas pagastu Prūsijas Karalistei.
Pēc neoficiāliem datiem kāds izsens radinieks pat kautkādā veidā nokļuvis Maskavā par zirgu puisi... Bet fakts vien, ka manam tālajam sencim (Trinoldam) ir akiwystin - prūsiska izcelsme un redzamas pārvācošanās pēdas... padomā Trinods (<--- baltisks vards) Fricis (<--- vācisks vārds) Kukurs (<---- baltisks uzvārds)
Es pieļauju to, ka prūsijā arī pastāveja dzimtbūšana... bet fakts, ka baltiskas izcelsmes cilvēks var vazāties kur grib, pirkt muižas un visādi citadi dīvaini uzvesties vien pierāda to, ka viņš bija AUGSTĀKĀS sabiedribas loceklis, nevis zemnieks... Tapēc pieļauju iespēju, ka viņa dzimta cēlusies no kādas labiešu (bajāru) dzimtas..... |
| sebastijans |
Lattawiskan nimazzi izprestun:) |